CDA Computers::СДА Компютри::компютри,мрежи,поддръжка,софтуер Начало За нас Продукти Поддръжка Услуги

Компютърни вируси

Компютърният вирус предствлява компютърна програма като тази, която използвате, за да пишете документите си, например. Само че вирусът е направен така, че да нанесе вреда, а не да е от полза. По тази причина компютърните вируси обикновено се “прикриват", за да не ги разпознаете, например като имитират документ или друг файл в често използван формат.
Има и вируси, които изобщо не се забелязват, а се "промъкват" на компютъра ви скрити в някоя обикновена безобидна програма, която сте решили да изтеглите от Интернет.

Някои компютърни вируси поразяват заразения компютър веднага, но има и такива, които остават известно време "латентни", в очакване потребителят да стартира определен файл или програма или да предприеме някакво друго обичайно действие, или пък да настъпи определена специална дата.

Изобщо- компютърните вируси за изключително разнообразни, както по начина си на действие и щетите, които нанасят, така и по начина на разпространение, така и по начина на "стартиране".

Съществуващите програми за защита от вируси, така наречния антивирусен софтуер, могат до голяма степен да предпазят и/или да ограничат щетите от компютърни вируси, но е много важно да бъдат правилно инсталирани и редовно обновявани. Независимо каква антивирусна програма ще изберете, трябва да помните, че има няколко задължителни неща, за да работи тази програма правилно:

  1. Компютърни вируси се пишат непрекъснато и за да може антивирусната програма да разпознае новите вируси, тя трябва да бъде ежедневно обновявана с най-новите описания на действащите вируси (virus definitions).
  2. За да работят компютърът и операционната система правилно и безпроблемно на един компютър трябва да бъде инсталирана САМО ЕДНА антивирусна програма. Инсталирането на повече от една антивирусна програма води до "объркване" на операционната система и на останалия софтуер и може да има обратен ефект- вместо да ви помогне да защитите компютъра си и данните си – да попречи да го направите.
  3. Не разчитайте само на антивирусната програма да защитава компютъра ви от вируси – програмите не са съвършени! Помнете, че най- добрия начин да се предпазите от заразяване с компютърен вирус, е самите вие внимателно да преценявате дали информацията, която се каните да изтеглите или използвате не съдържа вируси. Нашият съвет е да не се доверявате на електронни съобщения от непознати лица или компании, които искат да ви пратят "напълно безплатно" копие от иначе скъпа програма или ви канят да гледате последния излязъл филмов хит, отново "напълно безплатно" и всички подобни измамно привлекателни предложения. Обикновено те крият зад себе си най-новия напълно безплатен компютърен вирус, който ще ви струва време и пари за да отстраните, а може и да загубите някаква наистина важна и полезна информация, която имате на компютъра си. Затова – пазете се и разчитайте на антивирусния софтуер като на помощник.

За повече и по-подробна информация, относно компютърните вируси и антивирусните програми, можете да посетите ето тази страница:
Компютърните вируси


Надяваме се, че информацията, която ще намерите на сайта ни, ще Ви бъде от полза. за още въпроси и допълнителна информация, моля, свържете се с нас на посоченият адрес, телефон, факс или e-mail,през цялата работна седмица -от Понеделник до Петък- от 09.00 до 18.00ч.:

СДА Компютри ООД
гр. Бургас
ул. Сливница 5 Б
тел: 056 84 72 60;
тел: 056 84 17 79;
факс: 056 84 72 61;
e-mail:office@cda-computers.com


Начало |За нас| |Продукти| |Услуги| |Поддръжка|
|Общи Гаранционни Условия| |Препоръки за използване и поддържане на техниката| | Компютърни вируси и антивирусни програми |